01 de desembre de 2014
01.12.2014

Mor la dissenyadora igualadina Sita Murt

Nascuda l'any 1946, era filla d'una família vinculada al món de la pell i el gènere de punt

01.12.2014 | 11:11
Mor la dissenyadora igualadina Sita Murt

La dissenyadora i empresària igualadina Sita Murt ha mort aquest dilluns a la matinada a causa d'una llarga malaltia. Nascuda a la capital de l'Anoia l'any 1946, Murt comercialitzava els seus dissenys a través de l'empresa familiar Esteve Aguilera S.A. La dissenyadora catalana formava part d'una família vinculada al món de la pell i el gènere de punt. Amb seu a Igualada, la seva firma té prop de 2.000 punts de venda arreu del món i s'ha convertit en un dels màxims exponents de la moda catalana. A finals d'aquest 2014 l'empresa va superar el procés concursal després de reorganitzar la xarxa comercial i fer una forta aposta per l'exportació.

Nascuda l'any 1946, Sita Murt s'ha convertit en un dels màxims exponents de la moda a Catalunya. Segons ha pogut saber l'ACN, la dissenyadora catalana patia des de fa temps un càncer i ha mort aquest dilluns a la matinada després de no superar aquesta llarga malaltia.

Murt, va participar en importants passarel·les de moda de tot l'Estat, com la 080 Fashion Week Barcelona, la Cibeles o la fira The Brandery. L'empresària estava fortament lligada en la vida igualadina i la seva firma estava implicada en esdeveniments com el Festival Zoom o el Rec.0 Experimental Stores. També va rebre alguns guardons com el Premi al Mèrit Exportador (2002) i el Premi 'Barcelona és Moda' (2008).

La marca Sita Murt compta amb una llarga història al darrere. De fet, aquest mes de juny va complir 90 anys d'activitat. L'empresa Esteve Aguilera S.A va néixer l'any 1924 i va ser el 1984 quan la dissenyadora Sita Murt va agafar el relleu de l'empresa després de la mort prematura del seu marit. Amb l'entrada de Murt, l'empresa va fer un gir amb l'aposta pel disseny i la moda femenina.

L'empresa va presentar un concurs voluntari de creditors l'any 2013 a causa de la crisi en el consum nacional i internacional amb l'objectiu d'emprendre un pla de viabilitat. A principis del mes de novembre d'enguany la firma catalana va anunciar que ja havia superat el procés concursal amb l'aprovació del conveni per part dels creditors amb més del 80% d'adhesions. Segons va informar firma catalana, Sita Murt ha treballat molt fort en la reorganització de la xarxa comercial, apostant per l'exportació i la reactivació dels canals de venda, pensats per aprofundir en el món digital.

L'empresa ha mostrat el seu condol en un comunicat on ha explicat que Murt "ha mort avui, acompanyada dels seus, amb serenitat i valentia, la que sempre ha tingut". "Sita deixa un buit difícil d'omplir: la seva energia, la seva simpatia, la seva actitud vital de viure tots els moments amb intensitat, els bons i els dolents, tot això ens acompanyarà sempre", han explicat. La defineixen com una dona "lluitadora, creativa i tenaç que ens ha ensenyat a treballar amb passió".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema