La Generalitat està analitzant si cal plantejar un nou concurs per privatitzar la gestió de l'empresa pública Aigües Ter-Llobregat (ATLL), després que la justícia hagi qüestionat l'adjudicació a un consorci liderat per Acciona. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va explicar ahir que els serveis jurídics de la Generalitat estaven estudiant la sentència emesa pel Tribunal Suprem (TS), que va rebutjar el recurs de l'Executiu català per defensar que la gestió d'ATLL segueixi en mans del consorci encapçalat per Acciona.

El departament de Vila vol determinar si aquesta nova sentència invalida l'adjudicació a Acciona i cal assignar el contracte a Agbar, l'altre operador que es va presentar al concurs, o declarar-lo desert i plantejar-ne un de nou.

Durant la roda de premsa per presentar l'ampliació del sistema tarifari integrat a les comarques d'Osona, Berguedà i Ripollès, el conseller Vila va explicar que els serveis jurídics de la Generalitat estan estudiant la sentència. Segons Vila, un dels temes que s'està analitzant és que, en compliment de la sentència, "podria passar que la mesa de contractació hagi d'avaluar si cal adjudicar el contracte al segon operador o si s'ha de declarar desert el concurs". "Cal dirimir aquest tema", va explicar Vila, que va afegir que les resolucions judicials en aquest tema cada vegada eren més clares i van incorporant més arguments "que ens ajuden a prendre decisions".

Per això, el conseller va dir que calia avaluar "amb molt rigor" si la sentència invalidava l'adjudicació a Acciona i també l'adjudicació a Agbar. "Ho tindrem clar en els pròxims dies", va assegurar Vila, un cop que els serveis jurídics de la Generalitat analitzin a fons la sentència. Santi Vila va apuntar que la sentència del Suprem s'expressava en termes "molt clars", a la vegada que va afegir que el govern català sempre respectarà la legalitat i acatarà i complirà amb rigor i celeritat qualsevol sentència.