El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va defensar que a Catalunya hi hagi un referèndum sobre la independència si prèviament els catalans han votat en contra d'una reforma de la Constitució. "Si Catalunya hi ha una reforma de la Constitució i Catalunya diu 'no', llavors només quedarà un camí, que és una llei de la claredat per fer una consulta acordada sobre la independència", va opinar. Iceta va tornar a rebutjar avalar els pressupostos perquè el PSC no comparteix el full de ruta d'Artur Mas, i va reclamar a ERC que els aprovi amb CiU ja que ja tenen un pacte. El líder del PSC va opinar que si guanya el PSOE les properes eleccions generals, la propera serà la legislatura de la reforma constitucional, que portaria a un referèndum vinculant sobre aquest nou text, i va considerar que a Catalunya li interessa poder votar un nou acord amb Espanya.

Ara bé, va afegir que si els catalans voten en contra d'una reforma constitucional com la que ell proposa, llavors "només quedarà un camí", que és el d'acordar una consulta, però en aquest cas sobre la independència. Va explicar que aquesta és una proposta seva només, però va considerar que era "de sentit comú". Tot i així, va matisar que si en aquest referèndum independentista guanyés el 'sí', llavors caldria negociar i s'arribaria fins on s'arribaria, però "necessàriament fins a la independència".

La reunió

CiU té poc marge per aprovar els pressupostos. El PSC mantindrà una reunió amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, encara que veu "molt difícil" que retirin l'esmena a la totalitat als Pressupostos de la Generalitat del 2015, perquè són "poc rigorosos" i no van acompanyats d'un gir global de les prioritats del Govern.

La diputada del PSC Alícia Romero va augurar que serà "molt difícil" arribar a un acord que permeti retirar l'esmena a la totalitat perquè no creu que el Govern català faci un "gir copernicà" i s'obri a negociar amb l'Estat tant els deutes pendents com una consulta acordada.