13 de desembre de 2014
13.12.2014

Duran acusa Homs de dubtar de la seva autoritat a Unió

13.12.2014 | 00:00

El president del comitè de govern d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va acusar el portaveu del Govern, Francesc Homs, de qüestionar la seva autoritat dins del partit, i va demanar que deixi més espai informatiu a altres consellers perquè expliquin l'obra de govern, "que queda oculta davant els ciutadans i només sura una veu i un tema". En la seva carta-web, es va referir a les "innecessàries" declaracions d'Homs, va opinar, dient que si Duran "no comprava" el full de ruta d'Artur Mas, CDC no deixaria d'aplicar-lo. D'altra banda, veient les posicions de cada partit, va dir tenir la sensació que "cada dia sembla més clar" que les eleccions no seran aquest febrer o març.
Duran va assegurar sentir-se "sorprès" pel fet que el portaveu del Govern del qual també forma part Unió, va recordar, declarés que seguirien amb el full de ruta traçat encara que el mateix líder democratacristià no el compartís. Va afegir també que, "evidentment, a Unió hi ha gent molt diversa, com al PSC o a altres partits. I també a CDC! I no ens surt de la boca cap paraula que qüestioni l'autoritat de la seva direcció", es va queixar.
Al seu parer, això de fer declaracions "dia sí, dia també acaba portant problemes", i per això va proposar que potser "seria millor" que es deixés "més espai informatiu" perquè la resta de membres del govern expliquin la seva acció. Ara, diu Duran, "només sura una veu i un tema", en referència a la d'Homs i al procés.
De fet, el també portaveu de CiU al Congrés va remarcar que el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, li va dir des del primer dia que els partits de la coalició fossin "tan crítics com volguessin" amb la seva proposta, una actitud, va dir, "que l'honora".
Duran va reivindicar el "dret a parlar" de la llista que proposa Mas, fins i tot per "petició expressa" del mateix president, i va remarcar que "pràcticament" no n'ha parlat tot i que diversos mitjans li han demanat entrevistes perquè ho fes. En tot cas, va reiterar que el seu partit defensa la necessitat d'intentar exhaurir la legislatura, "no només amb respecte a la proposta del president, sinó també sense dir-hi res en contra".

No veu eleccions aviat
A això li va sumar l'oposició d'ERC, ICV i CUP per afirmar que té la sensació que "cada dia sembla més clar" que les eleccions no seran aquest febrer o març. De tota manera, després de la reunió entre Mas i el president d'ERC, de la qual diu que ha tingut "puntual informació" per part del seu soci, va opinar que és bo que segueixin parlant, perquè "el diàleg sempre és positiu i necessari".
Pel que fa a la conferència que va pronunciar dimecres el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, Duran comparteix bona part del seu contingut, com per exemple la proposta de la quitança del deute de les comunitats autònomes, i també que "no hi ha cap sortida (a la qüestió catalana) que no passi pel diàleg" entre els partits catalans i també amb els de l'Estat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema