El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar ahir, en el seu primer gran acte polític a Barcelona, que a ell no se'l veuria "abraçar-se" ni amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, ni amb el president de Catalunya, Artur Mas. Tot i que Iglesias no va mencionar l'esquerra independentista, la frase feia referència a l'abraçada entre Mas i David Fernández, líder de la CUP, en la nit del procés participatiu del 9-N.

Per la seva part, la CUP no va trigar a respondre al líder de Podem. En un piulada publicada en el compte del partit, l'esquerra independentista catalana va demanar a Podem més detalls sobre el referèndum, "una abraçada a Pablo Iglesias... però en relació a comprometre's amb la celebració d'un referèndum d'independència, què?".

Poc després del discurs d'Iglesias, alguns partits polítics van fer valoracions. El secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya, Josep Rull, va demanar a la formació de Pablo Iglesias que es posicionés a favor de poder fer el referèndum d'independència perquè "no hi ha res més democràtic que reconèixer que Catalunya és una nació i permetre que els catalans ?pu?guem decidir el nostre futur".

Alfred Bosch, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona i actual portaveu del seu partit al Congrés dels Diputats, també es va manifestar sobre el míting de Podem. Bosch va apuntar que el propòsit de la formació que lidera Iglesias "no és aixecar murs, sinó construir ponts" i va defensar que l'esquerra és l'encarregada de "fer caure murs" i no pas "aixecar-los".

Paral·lelament, el partit popular va aprofitar l'ocasió per carregar de nou contra la formació d'Iglesias. El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va sentenciar que Podem "es presenta com Don Limpio però que quan hi passes el cotó estan coberts de brutícia, per no dir excrements". En un acte a Sevilla, el popular va definir la formació política com el nou partit que "ho vol destruir tot i que res els val" i va afegir que des que s'han constituït com a partit polític només "volen preguntes pactades i a la seva mida; en lloc de preguntes sobre com cobren les beques de manera il·legal", en al·lusió a la polèmica que ha esquitxat Íñigo Errejón. Hernando va exigir que Errejón torni els diners.

Maragall, a l'acte d'Iglesias

El primer míting d'Iglesias a Barcelona va ser un èxit de participació. El pavelló de la Vall d'Hebron, que pot acollir més de 3.000 persones, es va quedar petit. Diferents polítics de diverses formacions van assistir a l'acte. Però la presència més destacada va ser la de l'expresident de la Generalitat, Pasqual Margall. Entre el públic assistent hi havia el diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, el diputat socialista al Parlament, Ferrant Pedret, el regidor d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, i el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, entre d'altres.