El fred marcarà aquesta jornada de Nadal, que serà tranquil·la, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, amb sol i núvols alts a la major part de Catalunya, menys a la depressió central, on predominarà la boira.

La temperatura mínima serà semblant en general a la d'ahir, si bé serà lleugerament o moderadament més alta al litoral i prelitoral sud i entre lleugerament i moderadament més baixa a la resta del litoral, prelitoral i punts del Prepirineu oriental. Hi haurà una marcada inversió tèrmica matinal, i glaçades entre febles i moderades a l'interior. Es mouran entre -7 i -2 ºC al Pirineu, entre -5 i 0 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, entre -3 i 2 ºC al prelitoral, més altes al sector sud, i entre 1 i 6 ºC al litoral. Les màximes seran similars o lleugerament inferiors. Oscil·laran entre -1 i 4 ºC a Ponent i punts de l'altiplà Central, entre 4 i 9 ºC a la Vall de l'Ebre, localment més baixa a l'interior i més alta al litoral d'aquest sector, entre 5 i 10 ºC a la resta de la depressió Central, al Pirineu i al Prepirineu, i entre 11 i 16ºC a la resta del territori.

S'esperen, a partir de mitja tarda, precipitacions febles i minses al vessant nord del Pirineu. La cota de neu baixarà de 1600 a 1000 metres.