25 de desembre de 2014
25.12.2014

Iceta creu que el discurs ha estat "l'adequat"

El primer secretari del PSC demana "seguir el camí de la renovació de la monarquia per canviar la Constitució"

25.12.2014 | 13:21

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dijous que el discurs del rei Felip VI va ser "l'adequat" perquè "ha situat els tres grans problemes del país: la crisi econòmica, la corrupció i la relació de Catalunya amb Espanya". Iceta també ha valorat que el rei hagi fet una "crida al diàleg a treballar tots junts per resoldre aquests problemes". D'altra banda, el líder socialista creu que enguany la monarquia ha donat una "lliçó" amb l'abdicació de Joan Carles I perquè ha demostrat que "quan les institucions mostres signen de desgast el millor camí és la renovació". En aquest sentit, Iceta ha afirmat que "espero que l'exemple de la monarquia el seguim amb el canvi de la Constitució".

Iceta creu que la "crida al diàleg" que ha fet el rei Felip VI en el seu discurs de Nadal és "el que li tocava", ja que, segons ell, "no correspon a una monarquia constitucional que el rei proposi solucions".

D'altra banda, el primer secretari del PSC també ha valorat que el rei hagi parlat de corrupció i creu que el fet de no haver fet esment a la seva germana Cristina és "lògic" en tractar-se d'un missatge institucional". "El que va fer el rei és una condemna expressa a la corrupció i aquest és el camí que ha de seguir la família reial i tots els espanyols", ha destacat Iceta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema