El conseller de Presidència, Francesc Homs, va reclamar ahir "més generositat" i "menys exigències" a les files sobiranistes per poder arribar a un acord per celebrar unes plebiscitàries, màxima que ha d'aplicar-se a "tothom" encara que va insistir que fins després de festes no es coneixerà la decisió del president. En la roda de premsa posterior a l'última reunió del Govern del 2014, Homs va explicar que el president català va traslladar a la resta de consellers que la "construcció" d'acords, requereixen "més generositat" i "menys exigències" o "titulars" en els mitjans de comunicació per poder arribar a un consens.

Homs no va voler entrar en detall sobre el curs de les negociacions ni sobre la proposta de Junqueras d'ajornar el debat pressupostari fins al mes de maig després d'exigir de nou la convocatòria immediata de plebiscitàries. "Tota la resta és fer bullir l'olla, marejar la perdiu i enredar", va dir el portaveu de l'executiu català, cosa que no facilita segons la seva opinió les converses per arribar a un acord, l'obstacle per al qual a dia d'avui està en el fet que Mas proposa una llista unitària, mentre que Junqueras defensa diverses candidatures sota un mateix paraigua a favor de la independència. Això no obstant, el conseller va avançar que en els "pròxims dies o en les pròximes setmanes" hi haurà un "desenllaç", i va recordar a ERC, com ja va fer fa uns dies, que els "compromisos hi són per complir-los", en referència a l'acord de legislatura entre CiU i ERC, que el portaveu del Govern inscriu també en el debat pressupostari.

D'altra banda, el portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va advertir al president català, Artur Mas, que el seu procés generarà "frustració" en estar en "via morta", fins i tot entre les files sobiranistes, en un moment en què CiU i ERC estan "més preocupats" per no aparèixer com "el responsable del fracàs".