Els Bombers de la Generalitat han treballat aquest dimarts en sis incendis provocats per xemeneies arreu de Catalunya i en els quals no s'han produït ferits ni desallotjats. Tres dels focs han tingut lloc a la demarcació de Girona, concretament a la capital gironina, Sant Julià de Ramis (Gironès) i Begur (Baix Empordà), i la resta a Alpicat (Segrià), a Montblanc i Sant Fruitós de Bages. Atès l'elevat nombre de serveis aquests dies, amb fred i mobilitat de la població, els Bombers recomanen netejar a fons almenys un cop per temporada els conductes de les xemeneies, que aquestes no perdin fum i en cas de voler encendre una llar de foc després d'anys avisar abans el personal especialitzat.

El primer dels serveis dels Bombers ha estat a Alpicat, on un foc ha afectat aquest migdia, al voltant de la una, la xemeneia d'un habitatge situat al carrer Sant Francesc número 43, a la Urbanització Buenos Aires.

A la demarcació de Girona, dues dotacions dels Bombers han treballat en un incendi provocat per una xemeneia a Begur (Baix Empordà). El foc, l'avís del quals s'ha rebut a tres quarts de cinc de la tarda, ha omplert de fum una casa situada al carrer Bernat Metge. D'altra banda, sis minuts passades les sis, els bombers han atès un altre avís similar al carrer Vora del Ter del municipi de Sant Julià de Ramis (Gironès). Finalment, poc després de dos quarts de set del vespre, s'ha dut a terme un altre servei relacionat amb una xemeneia mal apagada, concretament a la plaça Ciutat de Figueres de Girona.

D'altra banda, a Sant Fruitós de Bages un vehicle dels Bombers ha realitzat un servei d'extinció de foc de xemeneia a les cinc de la tarda al carrer Padró de Sant Fruitós de Bages. Els Bombers han apagat el foc i han ventilat tota la casa afectada pel fum.

Per últim, a la demarcació de Tarragona, hi ha hagut un altre incendi de xemeneia al c/ Major de Montblanc (la Conca de Barberà). L'avís d'aquest incendi s'ha rebut a les sis i un minut de la tarda i ha estat extingit en menys d'un quart d'hora.

Davant els nombrosos casos similars d'aquests dies, els Bombers de la Generalitat han emès una sèrie de recomanacions de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament, com netejar be els conductes de les xemeneies, almenys un cop per temporada, no cremar-hi líquids inflamables; no sobrecarregar de llenya el foc i no acostar-hi roba perquè s'assequi, mobles, o coixins, entre d'altres; deixar les llars enceses sense ningú a casa o abans d'anar a dormir i ventilar correctament l'estança on es fa el foc.