El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha mostrat públicament avui el seu suport a la candidatura de Gemma Ubasart per liderar Podem a Catalunya com a secretària general del partit.

A través del seu compte de Twitter, Iglesias ha mostrat el seu suport a la candidatura d'Ubasart, responsable de la secretaria de Plurinacionalitat de Podem, i l'ha definit com "un pas endavant contra la casta espanyola i catalana".

En declaracions a Efe, Ubasart havia afirmat: "Després d'una discussió col·lectiva, he decidit fer el pas i presentar-me com a candidata a la secretaria general de Podem a Catalunya. Tenim un important desafiament per davant, construir un país de cohesió i benestar per a tots, i lliure de corrupció".

Ubasart encapçalarà la candidatura "És clar que Podem", que porta el mateix nom que l'equip amb el qual Iglesias va guanyar la secretària general del partit.

El secretari general de Podem ha recolzat les diferents candidatures -més afins als seus plantejaments- que s'han presentat amb aquest nom, entre elles la que va guanyar a Barcelona també amb la marca "És clar que Podem" i que va confeccionar Marc Bertomeu secretari general de l'organització a la ciutat.

Podem ha fixat un termini que finalitza el 20 de gener per presentar candidatures i el dia 26 s'iniciarà la campanya interna d'eleccions primàries, les quals tindran lloc entre el 9 i el 13 de febrer.

Gemma Ubasart pertany al consell de coordinació de Podem i també és membre del consell ciutadà d'àmbit estatal d'aquest partit, a més de doctora en Ciència Política i professora de Dret de la Universitat de Girona.