Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un soldat que conduïa begut com a presumpte autor de l'atropellament que va costar la vida a un caporal de la Policia catalana en un control de trànsit, i que posteriorment havia fugit, segons van informar fonts de la investigació. L'autor dels fets, un home de 24 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Gramenet, és un soldat del grup d'alta muntanya de la caserna del Bruc (Barcelona), segons aquestes fonts, que va acabar detingut poc temps després dels fets a Santa Coloma com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi.

L'atropellament mortal es va produir cap a dos quarts de vuit del matí en un control de trànsit que els Mossos havien establert al quilòmetre 12 de la carretera C-58, quan un turisme BMW s'hi va acostar a gran velocitat i, malgrat les indicacions dels agents perquè s'aturés, el conductor del vehicle va accelerar, va envestir un caporal de trànsit i va fugir. El mosso va quedar ferit molt greu per la violenta envestida, i els agents que es trobaven presents el van assistir ràpidament fins a l'arribada d'una ambulància medicalitzada, però finalment va morir. Immediatament, els Mossos van informar dels fets a tots els agents de les policies locals i del cos de Mossos d'Esquadra de la zona i es va activar un ampli dispositiu d'investigació del vehicle fugitiu.

Pocs minuts després, una patrulla de mossos va veure el vehicle que buscaven quan es dirigia a Barcelona per la carretera C-17, dins del terme municipal de Montcada i Reixac, i els va sobrepassar a gran velocitat.

La detenció

La patrulla el va seguir fins a l'encreuament del carrer de Jacint Verdaguer, a Santa Coloma de Gramenet, on el conductor va quedar detingut com a presumpte autor de la mort de l'agent. La prova d'alcoholèmia que se li va practicar en el mateix lloc va donar un resultat positiu de 0,71 mg d'alcohol per litre d'aire espirat. El detingut va ser traslladat a dependències policials i passarà a disposició judicial durant els pròxims dies.

La direcció general de la Policia va lamentar la mort de l'agent dels Mossos d'Esquadra, de 40 anys, i va expressar el seu condol a la família. El mes passat, un altre agent dels Mossos d'Esquadra va morir atropellat en un control de trànsit a la Fuliola (a la comarca de l'Urgell).