L'accident d'"El Pèndol" del parc del Tibidabo de Barcelona, en què va morir una menor i tres noies van quedar ferides, s'ha saldat amb condemnes d'entre un any i mig i dos anys de presó per a deu implicats en el disseny, la fabricació, la instal·lació i el manteniment de l'atracció. En una sentència in voce, que és ferma, la titular del jutjat penal número 22 de Barcelona ha condemnat a entre any i mig i dos anys de presó, i de fins a dos d'inhabilitació professional, els deu acusats per la caiguda d'"El Pèndol" després que hagin pactat amb la Fiscalia i les acusacions particulars una pena que els permeti eludir la presó.

L'acord, que la jutge ha formalitzat després que els deu acusats hagin acceptat els fets que els imputa la Fiscalia, és fruit de tres setmanes de negociacions entre les parts, una vegada les companyies asseguradores van indemnitzar amb 1,8 milions d'euros les víctimes i els seus familiars.

En el marc d'aquest acord, la Fiscalia -que inicialment acusava de l'accident dotze persones i sol·licitava condemnes de tres anys i mig de presó- ha acceptat rebaixar les penes a com a màxim dos anys de presó, aplicant les atenuants de dilacions indegudes i reparació del dany, i retirar els càrrecs per a dos dels imputats. La majoria dels imputats han acceptat les condemnes de dos anys de presó, encara que hi ha tècnics sentenciats a un any i mig de presó i a un any i nou mesos.