El president de la Generalitat, Artur Mas, haurà de comparèixer el 9 de febrer davant la comissió d'investigació del Parlament del cas Pujol i sobre el frau fiscal, que avui ha aprovat aquesta data amb els vots de CiU i ERC mentre que els altres grups demanaven que primer declarés la família Pujol.

La comissió d'investigació va aprovar ahir la data del 9 de febrer després d'haver intentat consensuar el calendari amb les 25 noves compareixences que van ser aprovades en l'anterior sessió, entre les quals figura la d'Artur Mas.

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'havia ofert per carta a comparèixer "com més aviat millor" davant la comissió, i havia suggerit els dies 9 o 16 de febrer, i finalment ha estat aprovat que comparegui en la primera d'aquestes dues dates, dilluns que ve, amb els vots conjunts de CiU i ERC.

Per la seva banda, l'exconseller de Treball i exdirector de l'Agència Tributària de Catalunya, Lluís Franco, va comparèixer ahir davant la comissió d'investigació i va admetre que es va reunir amb Oriol Pujol per les deslocalitzacions en la trama de les ITV, encara que va negar haver concedit tractes de favor.

Lluís Franco (UDC), que va ser conseller dels governs de Jordi Pujol entre els anys 1999 i 2002 i posteriorment va dirigir l'agència tributària catalana entre el 2011 i el 2014, va negar durant la seva compareixença tenir "cap relació" amb la família Pujol, més enllà de conèixer alguns dels seus membres.

Franco es va referir als missatges (sms) que l'involucren en les gestions realitzades per Oriol Pujol per intermediar en la deslocalització de diverses empreses dins de la trama ITV (Inspecció Tècnica de Vehicles), fet sobre el que va indicar: "excepte la trucada d'Oriol Pujol, ningú em va trucar per parlar d'això".

L'exconseller va recordar que en la conversa amb el fill de l'expresident català, Oriol Pujol li va explicar que intentava salvar 200 llocs de treball.

Amb aquest objectiu, finalment va tenir lloc una reunió "totalment tècnica, amb llum i taquígrafs, amb representants de l'Agència Tributària", va apuntar.

"No hi va haver en cap moment cap tracte de favor, només es va informar", va afegir Franco, qui va assegurar no conèixer l'empresari Sergi Alsina, i que "la legislació tributària no es negocia, s'aplica".