El Tribunal Suprem va informar ahir en contra que el Govern indulti l'expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez i el seu fill Josep Lluís, que van demanar el perdó de l'Executiu a la seva condemna a dos anys i dos mesos de presó i 1,5 milions d'euros de multa per subornar inspectors d'Hisenda. El Suprem, d'acord a l'informe del fiscal, s'oposa a l'indult perquè "les condicions personals del penat ja van ser objecte de consideració en la individualització de la pena", en referència a l'elevada edat de l'expresident del Barcelona. El tribunal explica que no pretén "qüestionar" l'honorabilitat del penat, però afegeix que aquesta condició, adduïda per Núñez en la seva sol·licitud, té una compatibilitat "problemàtica" amb "la responsabilitat criminal" que ha portat a la seva condemna.

Els arguments

"En tot cas", la suposada honorabilitat "no minva ni fa injusta l'exigència de responsabilitat penal", afegeix l'alt tribunal. Núñez va adduir en la seva sol·licitud, a més, raons d'utilitat pública, a la qual cosa el Suprem respon que aquests motius "no s'entreveuen en el trencament de l'efectivitat de la pena, doncs res és menys útil a la societat que l'abandonament de les penes certes, tant més si es fa en atenció al poc igualitari criteri de rellevància social o econòmica del penat".

El Suprem va rebaixar de sis a dos anys i dos mesos de presó, més el pagament d'una multa d'1,5 milions d'euros, la condemna dels Núñez. Els dos condemnats van entrar a la presó de Quatre Camins el passat 16 de novembre, però només hi van ser 40 dies, perquè el Nadal passat la Generalitat els va concedir el tercer grau. La Fiscalia va demanar en el mes de gener passat que es revoqui aquest tercer grau.