El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a quatre escoles catalanes oferir el 25% de les classes en castellà, cosa que se suma a vuit recursos més de famílies que demanaven que s'escolaritzés els seus fills en castellà i a les que també l'alt tribunal va reconèixer aquest dret. Fonts del departament d'Ensenyament van explicar ahir que aquests quatre centres hauran d'adaptar a partir d'ara les hores lectives per encaixar el 25% en castellà en els cursos en els quals estigui present el fill d'una de les famílies reclamants.

El TSJC va dictar al gener del 2014 fixar en el 25% les hores lectives de castellà a l'aula dels fills de cinc famílies que així ho havien sol·licitat i al setembre passat es va dictaminar en el mateix sentit en tres resolucions de centres de Tarragona. Ensenyament ha indicat que un dels últims quatre centres que hauran de modificar els seus horaris per adaptar-se a les resolucions judicials és una escola de Sant Cugat del Vallès, però no ha facilitat el seu nom ni tampoc la ubicació de les altres tres escoles.

Cada centre escolar haurà ara d'elevar la seva adaptació horària de les classes afectades per aquestes sentències davant el TSJC.