El Grup Parlamentari Català (CiU) plantejarà, en el ple del Congrés de la setmana vinent, una proposició de llei en la qual es reclama al govern de l'Estat la territorialització dels recursos que provenen del 0,7% de l'IRPF destinat a finalitats d'interès social i de caràcter mediambiental. Amb això, "es pretén posar fi a la discriminació que suposa cap a Catalunya" el repartiment d'aquests recursos que provenen de la casella del 0,7%. A més, CiU considera que han de ser les comunitats autònomes les que gestionin íntegrament aquests fons amb l'objectiu de "poder garantir la dotació de recursos per a programes socials i mediambientals d'entitats d'àmbit local i autonòmic".

Segons ha informat CiU en un comunicat, les aportacions que es realitzen des de Catalunya marcant la casella del 0,7% en la declaració de la renda "són molt superiors a les de la resta de l'Estat". Mentre a Catalunya ho fan un 57% dels catalans, en el conjunt d'Espanya el percentatge baixa fins al 47%.

Però, a més, aquesta aportació "no es correspon" amb el percentatge que després retorna en forma de programes socials. L'aportació dels ciutadans catalans representa el 25% del total dels diners recaptats a través d'aquesta casella i "només es destina a programes socials a Catalunya un 14,17% dels recursos recaptats".

El Grup Parlamentari Català al Congrés presenta aquesta Proposició de Llei amb un article únic en què el govern de l'Estat es compromet a distribuir entre les comunitats autònomes (per a la seva cessió de forma íntegra) els recursos destinats a subvencionar activitats d'interès social que procedeixin d'aquest percentatge de l'IRPF.