ERC està convençuda que la compareixença del president de la Generalitat aquest dilluns a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció és una "oportunitat d'or" perquè Artur Mas aclareixi la seva relació amb els negocis de la família Pujol. La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha explicat durant la roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional del partit, que els republicans s'han fixat un doble objectiu: "aclarir els dubtes sobre què va veure Mas als governs Pujol quan era conseller i aclarir per què surt el seu nom en el sumari del cas ITV". Simó confia que les respostes aportin "tranquil·litat", fet necessari perquè la ciutadania recuperi la "confiança" en les institucions.

"Nosaltres esprem que el president doni tranquil·litat a la ciutadania i lideri la lluita contra la corrupció", ha indicat la portaveu republicana. "Que quedi clar que es trenca amb la vella política on el pacte polític té el preu de la impunitat", ha afegit Simó. ERC defensa un canvi radical en la manera de fer política per, entre d'altres, evitar que un pacte entre elits polítiques i econòmiques pugui tapar casos de corrupció com el que presumptament afectaria els Pujol-Ferrusola.

, que "topava amb l'interès públic" i lideri una regeneració democràtica a Catalunya que aposti per la transparència i lluiti contra la corrupció.

Les preguntes al president de la Generalitat les farà el diputat Oriol Amorós, el portaveu habitual de la comissió d'investigació. A diferència d'altres partits, ERC ha decidit mantenir el portaveu com a mostra de confiança en Amorós. "Un grup parlamentari s'expressa d'igual manera independentment de qui sigui el portaveu", ha respost quan se li ha preguntat perquè no seria el president del partit, Oriol Junqueras, qui faria les preguntes.

Per últim, Simó ha volgut destacar que al Parlament s'ha creat una comissió d'investigació per buscar respostes als casos de corrupció i que s'ha citat al president del Govern. "A diferència de Mariano Rajoy, Mas sí que compareixerà", ha subratllat en relació a les continues negatives del PP davant les peticions de compareixença que han fet els grups de l'oposició. Mas no compareix, però, a petició pròpia, tal com ERC afirma que hauria preferit. Simó ha recordat, però, que el president de la Generalitat s'ha mostrat obert a explicar-se al Parlament si la cambra li ho demanava, tal com Esquerra va acabar forçant que passés ara fa dues setmanes.