El líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha dit avui que el president de la Generalitat, Artur Mas, va poder ser "o connivent o negligent" en relació amb els casos de la família Pujol i li ha reprotxat que doni "explicacions vagues" quan era dins la "sala de màquines" de l'expresident català.

En la compareixença de Mas a la comissió d'investigació de frau fiscal del Parlament, Herrera li ha dit al president: "Del manteniment d'explicacions vagues es pot acabar deduint que algú tan capaç i informat com vostè, o va ser connivent o va ser negligent".

Herrera ha fonamentat aquesta crítica a Mas en què l'actual president de la Generalitat va ser a la "sala de màquines" de la família Pujol i, segons Herrera, va tenir una relació d'"estreta" confiança amb els membres de la mateixa.

El coordinador general d'ICV també ha preguntat a Mas sobre la seva relació personal amb fills de l'expresident, com Oriol o Jordi Pujol Ferrussola, a més d'exalts càrrecs de CDC com Lluís Prenafeta o amb l'antic responsable del Palau de la Música Fèlix Millet.

En rèplica a Herrera, Artur Mas ha dit que no "renega" de les relacions amb fills de Pujol però ha assegurat que, en el cas de Jordi Pujol Ferrussola, no tenia una "amistat íntima" amb ell.

Davant una pregunta d'Herrera, Mas ha desmentit que Jordi Pujol li demanés que "parés els peus" a algun dels fills de l'expresident català.

Respecte a la imputació d'Oriol Pujol pel cas de les ITV, Mas ha defensat que el seu govern ha actuat amb "total correcció" en aquest cas, que ha qualificat com un "embolic judicial terrible".

Mas també ha negat enèrgicament que tingués una relació pròxima amb Fèlix Millet i que haguessin realitzat un passeig en vaixell junts a Menorca, encara que ha admès que va mantenir contactes amb ell.