El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, va demanar "majories d'esquerra" durant aquest 2015 per "fer fora els peons de la troica", que per a ell són Artur Mas i Mariano Rajoy. En la convenció programàtica municipal celebrada a Castelldefels, Herrera va remarcar que vénen tres eleccions amb un mateix programa: "derrotar l'austeritat", i una prioritat: "democràcia, que és dignitat i drets".

El coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet, va afirmar que "el canvi ha començat a Grècia" i va reivindicar que "Syriza som nosaltres". Nuet va dir que estan "contents" que altres formacions s'identifiquin amb la coalició grega, però va retreure a ERC que votar els pressupostos i dir que és Syriza és "una contradicció".

Davant els participants de la convenció municipal per aprovar el programa marc que ICV-EUiA-EPM portarà a les eleccions del maig, Herrera va reclamar "municipis" i "majories d'esquerres" per poder fer "un país d'esquerres", amb "polítiques al servei de la gent" i no en mans "de molt pocs". Herrera va etzibar als que considera els "peons de la troica" que "la nostra vida no és un negoci", sinó "drets que volem garantir".

El coordinador nacional d'ICV va reivindicar la política com "el millor instrument per canviar la realitat" davant la mobilització social, que "permet canviar consciències" i, per això, va proposar "aprofitar l'energia que es troba al carrer". Herrera va enumerar exemples de qui té aquesta energia, com els veïns del barri de Vista Alegre de Castelldefels, les AMPA o els que protesten als hospitals de Viladecans o de Bellvitge.

Herrera també va voler recordar que el moviment ecosocialista ve "de lluny" i que és gràcies al "municipalisme d'esquerres", a les "xarxes" i als "pobles que s'articulen" que s'està "resistint" a la crisi i a "l'ofensiva" d'aquells "que ens ho volen prendre tot".

Mentre Europa mira expectant les primeres passes del govern liderat per Syriza, Nuet va celebrar que "el canvi ha començat a Grècia", on "els nostres han guanyat" i "els altres han perdut". "Nova Democràcia, que és el PP i CiU grecs, ha perdut; també el Pasok, que és el PSC i el PSOE grec", va comparar Nuet, que va continuar establint paral·lelismes i identificacions: "Syriza ha guanyat i Syriza som nosaltres. És ICV i EUiA". "Hi ha altres que diuen que són Syriza, com Podem, Procés Constituent i Guanyem. Estem contents que tots diguin que són Syriza", va assegurar el coordinador d'EUiA.