El president de la Generalitat, Artur Mas, ha asseverat avui que l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) va obrir diligències en conèixer la confessió de presumpte frau fiscal de l'expresident català Jordi Pujol, encara que no ha ofert detalls de les investigacions al·legant que la llei li ho impedeix.

En la seva compareixença a la comissió d'investigació de frau fiscal del Parlament, Mas ha explicat que l'ATC va actuar "per escrit" en conèixer la confessió de Jordi Pujol del passat 25 de juliol i "va iniciar diligències administratives", de les quals no ha ofert més informació.

"No puc entrar en detalls perquè la llei m'ho impedeix, però sí que els puc confirmar que en les setmanes següents" a la confessió de Jordi Pujol l'ATC "va actuar" en defensa de l'"erari públic català".

També Mas ha assegurat avui que el Govern fa una "aposta rotunda" en la lluita contra el frau fiscal a través de la "Hisenda catalana pròpia" que pretén impulsar a partir de l'ATC i ha destacat les mesures per millorar la transparència que s'han posat en marxa.