La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha retret avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que digui que "no sap res" del presumpte frau de l'expresident català Jordi Pujol, quan és, ha dit, el seu "vuitè fill polític".

"No ha contestat a res i espera sortir 'de rositas', però les informacions són molt greus", ha lamentat avui Sánchez-Camacho en la seva intervenció a la comissió d'investigació del frau fiscal al Parlament, en la qual ha comparegut avui Artur Mas per parlar del cas Pujol, de la trama de les ITV i de presumptes comissions en obra pública.

La líder del PPC ha preguntat a Mas si "pretén" que els catalans es creguin que "només passava per aquí i no li consta res" quan va ser secretari general de CDC i conseller en els governs de Jordi Pujol, al qual a més va succeir al capdavant del seu partit.

"El passat sempre torna, i el seu passat és més present que futur", ha incidit la líder del PPC.

En un moment de la seva intervenció, Sánchez-Camacho ha dit a Mas "Pujol", un error que ha justificat perquè considera l'actual president català "el vuitè fill polític de senyor Pujol", que va confessar el passat 25 de juliol que va tenir durant 30 anys comptes a l'estranger.

A més, la líder del PP Català ha instat Mas a explicar per què ha "abandonat" ara Oriol Pujol Ferrusola, exsecretari general de CDC, quan abans era el seu número dos del partit.

"Jo no sóc el vuitè fill de cap família. Sóc el primer d'una família que en tenia quatre -una germana va morir-", ha replicat el president català.

Mas ha insistit que va preguntar a Jordi Pujol diverses vegades l'origen de la fortuna oculta però l'expresident de la Generalitat li va dir allò que figura en el comunicat de confessió que es va fer públic.