Una jutge d'Andorra ha accedit a la petició del magistrat Pablo Ruz de bloquejar els comptes que tinguin Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident català, i la seva exdona a sis entitats bancàries del Principat, així com lliurar informació sobre aquests comptes.

Segons han informat fonts jurídiques, la jutge andorrana que tramita la comissió rogatòria de Ruz ha acceptat les peticions d'informació que li va fer el jutge de l'Audiència Nacional l'octubre passat, i ha ratificat una altra comissió rogatòria del juliol que havia recorregut la defensa de Pujol Ferrusola.

La jutge ha pres aquesta decisió perquè, després de llegir les declaracions de Pujol Ferrusola davant el magistrat espanyol, entén que Ruz no només investiga delictes fiscals en aquest cas, sinó també de corrupció, condició imprescindible perquè Andorra accedeixi a intercanviar informació bancària amb Espanya.

D'aquesta manera, la jutge del Principat ha ordenat el bloqueig de tots els comptes que Pujol Ferrusola i la seva exdona, Mercè Gironès, tinguin a les entitats Crèdit Andorra, Bancsabadell d'Andorra, Banca Privada d'Andorra, Mora Banc, Mora Banc Grup i Andbank, tant com a titulars, en les que tinguin poders de disposició o siguin representants. E