12 de febrer de 2015
12.02.2015
40 Años

Duran denuncia una campanya contra ell i avisa que "no em tombaran"

El portaveu de CiU al Congrés reitera que "no hi havia cap excusa" que justifiqui que CDC votés "en contra" del que s'havia decidit

12.02.2015 | 00:00
Duran i Lleida, ahir, al Congrés dels Diputats.

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, va denunciar que veu una campanya contra ell després del desacord entre les dues formacions que conformen la coalició nacionalista en la votació per la presa en consideració del pacte d'Estat contra el terrorisme gihadista proposat per PP i PSOE. Ho va dir en declaracions a 8TV, on el líder d'Unió també es va mostrar desafiant: "No em tombaran". Més enllà d'això, va manifestar el desig que "hi hagi reconciliació", tot i que va advertir que "són moltes coses". Per al portaveu de CiU al Congrés, l'episodi posa en dubte la utilitat de les reunions de grup entre CDC i UDC. "No ens porten enlloc", va asseverar.
Hores abans, Duran va afirmar als passadissos del Congrés dels Diputats que se sentia "desautoritzat" després que els diputats de CDC votessin "en contra del que es va decidir al seu dia" i -malgrat la seva ordre i del sentit del vot dels d'UDC- s'abstinguessin en la presa en consideració de la proposició de Llei contra el jihadisme. Segons Duran és un fet "greu" que no havia passat mai. "És la primera vegada que es desautoritza un portaveu, ja fos de CDC o d'UDC", i per tant "ja veurem", va dir Duran, que va afirmar que "no hi havia cap necessitat, motiu o excusa que sigui legítima per fer el que s'ha fet".

Votació polèmica
Duran i Lleida va fer aquestes manifestacions a la premsa després que dimarts els diputats de CDC i els d'UDC votessin per primera per separat en una qüestió ordinària al Congrés dels Diputats. Fins dimarts, sempre que ho havien fet havia estat en qüestions relacionades amb la moral, com per exemple la Llei de l'avortament, on el grup havia donat llibertat de vot. El líder d'Unió va assegurar que a la reunió del Comitè Executiu Nacional (CENF) de CiU s'havia acordat el vot a favor de la presa en consideració de la proposició de Llei, i que, per tant, CDC havia trencat deliberadament la disciplina de grup despenjant-se del sentit de vot marcat no només per ell, sinó per la Federació.
"Tan és així que el portaveu adjunt de CDC, Pere Macias, va trucar des de Colòmbia, on es troba per feina, per dir al senyor Jané (CDC) que havien de votar que sí, i per tant em sento desautoritzat jo i hauria de sentir-se desautoritzat el CENF", va dir. Segons Duran, abordarà aquesta qüestió amb el president de CDC, de la Federació i de la Generalitat, Artur Mas, i no promourà accions disciplinàries contra els diputats de CDC que van votar en contra del criteri que havia marcat ell. "Sempre parlo amb el president", va assegurar el portaveu de CiU al Congrés. Duran va desmentir que ell tingués cap compromís personal amb el PP per votar a favor de la presa en consideració del projecte de Llei. "Això són ganes d'orientar la nostra posició cap a un determinat sentit". Va admetre que "hi va haver va un acostament tan del govern a través del seu portaveu com de Pedro Sánchez per intentar sumar-nos al pacte", i "els vaig dir que no perquè ens conviden quan ja està cuinat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema