Diputats de CDC i d'Unió donen per tancada la crisi oberta en el grup parlamentari després que dimarts passat es trenqués la unitat de vot en la presa en consideració de la proposició de llei de lluita contra el terrorisme gihadista.

"El que havíem de dir ja ho vam dir dimecres. Sense comentaris. Farem política, que és del que es tracta i és el que estem fent aquí", va assegurar el diputat d'Unió Josep Sánchez Llibre als passadissos del Congrés. Per la seva banda, el diputat de CDC Carles Campuzano va apostar per no afegir "més dolor" a una discussió que va donar "per tancada". "No volem afegir més confusió", va assegurar Campuzano, que es va remetre a les paraules del portaveu adjunt del grup parlamentari i diputat de CiU, Pere Macias.

En declaracions a Rac1, Macias va admetre una "crisi" a CiU, encara que creu que és "reconduïble", i va aclarir que "ningú mou la cadira a ningú" després que el portaveu del grup parlamentari al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, digués que se sentia desautoritzat. Segons el portaveu adjunt de CiU a Madrid, la votació diferenciada "ve d'un malentès en el si de la comissió executiva general de la federació". "Duran va explicar aquest pacte, s'hi manifestà molt críticament. I va dir que com a tramitació de llei no ens hi podem oposar. Pel que vam entendre, la gent de Convergència ens fem un imaginar d'abstenció", va explicar. És per això que, segons ell, es va acabar votant diferent, i aquest fet "és obvi que la decisió no va agradar al nostre portaveu i president de grup". "Nosaltres hi comptàvem i per això vam treballar per intentar que no hi hagués aquest trencament. No m'agrada gens trencar la unitat de grup", va manifestar. Però malgrat assegurar que hi havia aquest "malentès d'origen", Macias no va dubtar a admetre que "evidentment és una crisi". "No li negaré pas. Que per primer cop s'hagi trencat la unitat de grup per primer cop és una crisi", va dir, tot esperant que "la crisi sigui reconduïble". En aquest sentit, va manifestar que tant des de CDC com des d'Unió "vaig veure una voluntat de reconduir això, voluntat de resoldre aquesta situació". Finalment, Pere Macias va assegurar que després de l'episodi va quedar amb Josep Antoni Duran i Lleida "que la setmana que ve en parlaríem a fons".