Els Mossos d'Esquadra van detenir dilluns passat el policia municipal de Rubí Joaquim Bustos, germà de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, per la seva presumpta col·laboració amb una banda de delinqüents albanokosovars que actuava a les comarques del Vallès i el Baix Llobregat. L'Ajuntament de Rubí ha obert un expedient informatiu per conèixer les circumstàncies de la detenció de l'agent de la Policia Local i decidir si obre després un expedient disciplinari.

Els Mossos acusen Joaquim Nadal de col·laborar i revelar secrets a un grup criminal format per albanokosovars que van cometre més d'una vintena de robatoris en empreses del Baix Llobregat i el Vallès utilitzant la tècnica de butró.

Es dóna el cas que Quim Bustos, germà de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, imputat en el cas Mercuri, era l'únic dels tres germans que no estava implicat en cap cas delictiu. En un comunicat, l'Ajuntament de Rubí assegura que "vol mantenir el màxim respecte davant la investigació realitzada pels Mossos que ha portat a la detenció de Joaquim Bustos Garrido, caporal de la Policia Local, pels presumptes delictes de revelació de secrets i de pertinença a organització criminal". En aquest sentit, afegeix que "per conèixer en profunditat les circumstàncies que envolten aquest cas, l'Ajuntament de Rubí va obrir un expedient d'informació prèvia el passat 9 de febrer del 2015, just quan va tenir coneixement de la detenció per part de Mossos". Aquest expedient informatiu servirà per decidir els pròxims dies si cal iniciar o no el corresponent expedient disciplinari.