La coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, va titllar ahir de "vergonyosa" la intenció del Govern de demanar donatius a ciutadans per doblar l'import inicial previst per al fons per lluitar contra la pobresa energètica.

L'executiu català estudia diverses fórmules per passar dels 10 milions inicials, que inclouen els Pressupostos del 2015, als 20 milions d'euros de dotació del fons. Una de les mesures que estudia és que els ciutadans puguin fer una aportació voluntària, que les empreses subministradores d'energia haurien d'igualar, segons informava ahir El Periódico. El Govern també estudia altres vies, com demanar aportacions solidàries a subministradores, a les empreses que són grans consumidores ?energètiques i a fundacions bancàries.

En un comunicat, Camats va denunciar que és "vergonyós que el Govern apel·li a la caritat per solucionar un problema tan greu que pateixen molts ciutadans i ciutadanes".

Per a la dirigent ecosocialista, la solució "no passa per la caritat, sinó per prioritzar la redistribució de la riquesa i evitar que famílies es quedin sense accés a serveis bàsics com aigua, llum o gas".

Camats va subratllar que el "pes majoritari" d'aquests fons ha de recaure directament en les companyies elèctriques. La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA va jutjar que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, menteix quan diu que a Catalunya ningú no es queda sense llum, aigua o gas per no poder pagar el serveis.