El conseller d'Empresa i Ocupació emprendrà accions legals per "injúria, infàmia i calúmnia" davant la notícia del diari 'La Razón', que assegura que fa dotze anys, quan Felip Puig era conseller d'Obres Públiques, hauria demanat a un empresari francès una comissió del 5% per adjudicar-li unes obres al Port de Barcelona. "És absolutament falsa", perquè, afirma, "mai he demanat ni cobrat comissions'', ha assegurat amb rotunditat el conseller d'Empresa i Ocupació. Puig ha explicat que de ''nou, amb una indefensió total, he posat en mans dels meus advocats les iniciatives pertinents i les accions que es puguin derivar davant d'aquesta injúria, infàmia i calúmnia''.

El conseller d'Empresa i Ocupació s'ha ''sorprès'' que 12 anys després de ser conseller d'Obres Públiques aparegui ara aquesta notícia basada en un suposat informe de la Udef en relació amb un empresari francès ''que no puc conèixer i que no sé qui és'' perquè s'amaga sota un presumpte ''secret de sumari'' i que tot i així apareix publicat en un mitjà de comunicació.

En la informació s'afirma que aquest empresari francès ha declarat davant de la Udef que Felip Puig, quan era conseller d'Obres Públiques, suposadament li havia demanat una comissió del 5% per poder adjudicar-se unes obres en el Port de Barcelona.

En l'informe de la Udef publicat pel diari 'La Razón' també s'afirma que després d'haver-se negat a fer aquest pagament del 5%, va rebre una visita d'un empleat de l'agència d'investigadors privats 'Metodo3' per dissuadir-lo de no fer cap tipus de denúncia, sempre segons publica el diari madrileny.

Felip Puig ha afirmat que ''mai he demanat la intervenció de l'agència Método3'' i que en tot cas ''he estat víctima dels seus informes''.

Puig ha afirmat que el contingut de la notícia publicada ??amb rotunditat és absolutament falsa'' perquè ''mai he demanat ni cobrat comissions, mai he participat en cap procés d'adjudicació d'obres del Port de Barcelona, mai he format part del consell d'administració del port, ni quan vaig ser conseller d'Obres Públiques ni quan vaig ser conseller de Medi Ambient'', ha reblat.

El conseller ha recordat que fa dos anys i quatre mesos també va aparèixer un suposat informe de la Udef on se'l vinculava a un altre cas de cobrament de comissions i que durant aquest període de més de dos anys ''no hi hagut cap actuació judicial'' que s'hagi obert.

Puig encara ha anat més lluny i s'ha remuntat a deu anys enrere quan se'l va ''vincular'' a una sèrie d'irregularitats de l'empresa Adigsa i que amb tot aquest temps aquelles suposades irregularitats mai s'ha convertit en cap imputació ni citació judicial per declarar ni a ell ni a cap responsable polític.

Per últim, i també fent referència a part de la informació del diari madrileny, el conseller ha tornat a insistir que ''mai he participat ni he tingut interessos en cap negoci del meu germà ni del senyor Jordi Pujol Ferrusola''.

El conseller ha recordat que des de quinze anys té dipositat en el registre de la Generalitat la seva declaració de béns patrimonials i que des de fa més de dotze anys també en el Parlament.

Per últim, el conseller ha assenyalat que ''de nou amb una indefensió total he posat en mans dels advocats les iniciatives pertinents i les accions que es puguin derivar davant d'aquesta injúria, infàmia i calúmnia''. Puig ha afegit que ''estudiarem les accions que es pugui prendre''. Preguntat contra qui anirien aquestes accions legals, el conseller ha assenyalat que un cop els advocats estudiïn el cas informaria contra qui emprendria aquestes accions legals.