17 de febrer de 2015
17.02.2015

Duran atribueix a malentesos la crisi per la divisió de vot a CiU

La setmana passada, el mateix Duran reconeixia que se sentia desautorizat pels diputats de CDC

17.02.2015 | 21:10
Duran atribueix a malentesos la crisi per la divisió de vot a CiU

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha negat avui que hagi existit algun problema en el grup parlamentari després de la divisió de vot en el pacte contra el gihadisme i ha assenyalat que el que hi ha hagut han estat malentesos, i que continuaran fent les coses com sempre.

"A nivell del grup parlamentari mai no havíem tingut, ni hem tingut problemes, com es va dir ahir oficialment, el que hi va haver van ser malentesos, però no van ser aquí", ha dit Duran als passadissos del Congrés després de la reunió que ha mantingut amb els portaveus adjunts del seu grup parlamentari, Josep Sánchez Llibre, d'Unió, i Pere Macías, de CDC, durant uns quinze minuts.

Aquest dimarts, que no s'ha reunit el grup de CiU com sol fer cada setmana, Duran havia convocat a Sánchez Llibre i Pere Macías per analitzar la situació després que ahir el secretari general de CiU, Ramon Espadaler (Unió), donés per tancada la crisi i expressés el "ple suport i confiança" de l'executiva de la coalició al portaveu del grup al Congrés.

"Jo crec que aquest és un actiu que té el grup parlamentari de Convergència i Unió. Per tant, cal continuar fent les coses com hem fet sempre", ha dit avui Duran sobre la relació entre els dos partits, encara que no ha confirmat si, a partir d'ara, tornaran a celebrar-se amb normalitat les reunions de coordinació del grup parlamentari.

Ha afegit que després de parlar amb Macías i Sánchez Llibre han estat els tres "molt d'acord". "Continuarem parlant i espero que no hi hagi cap problema", ha afegit.

La setmana passada, el mateix Duran reconeixia que se sentia desautorizat pels diputats de CDC que es van abstenir en la votació de la presa en consideració del pacte contra el terrorisme gihadista, a diferència dels parlamentaris d'Unió, que van votar a favor.

El seu company d'Unió, Josep Sánchez Llibre va plantejar fins i tot suprimir les reunions de coordinació del grup parlamentari, atès que s'havia vist que el resultat era "totalment negatiu".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema