20 de febrer de 2015
20.02.2015

Catalunya, castigada per les retallades en el sistema d'atenció a la dependència

20.02.2015 | 07:25

Les comunitats van deixar de rebre en els tres últims anys per part del Ministeri de Sanitat 1.409 milions d'euros, com a conseqüència de les retallades en el finançament del sistema d'atenció a la dependència, i les autonomies més afectades van ser Andalusia, Catalunya i Madrid. Segons es desprèn de l'informe elaborat per l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, la minva en el finançament estatal ha suposat una retallada per a Andalusia de 342,1 milions d'euros, de 240,4 per a Catalunya i de 145,4 per a Madrid.
En la presentació de l'informe, dos representants de l'Associació de Directors i Gerents en Serveis Socials, José Manuel Ramírez i Gustavo García, van destacar que si s'afegia a la retallada en el finançament estatal la rebaixa acumulada en les quanties a percebre per les persones dependents amb prestació per atencions familiars (967,3 milions), la desinversió pública en el sistema s'elevaria a més de 2.276 milions d'euros.

Més xifres
Després d'Andalusia, Catalunya i Madrid, les comunitats que van tenir la retallada en prestació més gran per dependència van ser Castella i Lleó (108,9), Comunitat Valenciana (92,3) i Galícia (84,3).
Per contra, les autonomies menys afectades per les retallades han estat Navarra (5,3), Balears (25,3) i Cantàbria (26,1).
També l'informe recull els resultats de l'aplicació d'una escala de valoració de la implantació i desenvolupament de la Llei de Dependència, segons la qual Castella i Lleó, País Basc i Andalusia han obtingut una puntuació superior a 7 punts sobre 10, mentre que les pitjor valorades són Aragó, Canàries i la Comunitat Valenciana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema