L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, es va reunir ahir amb els grups de l'oposició (CiU i PP) i amb els alcaldables de partits sense representació municipal (ERC, ICV, CUP, MES), davant els quals va defensar la seva labor i va presentar als jutjats una denúncia contra la seva extinent d'alcalde Marta Camps. Segons va informar el consistori, Ros va acceptar la petició d'altres partits per reunir-se amb ell després de la polèmica suscitada per la denúncia de Marta Camps de suposades irregularitats en la gestió de Ros. L'alcalde va explicar que el seu advocat havia presentat una denúncia davant la Fiscalia contra Camps per unes declaracions que considerava "injurioses i calumnioses". Àngel Ros va insistir que totes les accions del seu govern s'havien realitzat seguint la més estricta legalitat. "Es veu -va assegurar- que el que ara són irregularitats (per a Camps) no ho haguessin estat si ella hagués anat de número dos a la llista (del PSC)".

L'alcalde va insistir que no hi havia cap irregularitat i que el distanciament entre ell i la seva antiga mà dreta havia començat quan Camps va veure frustrades les seves opcions a substituir-lo. L'exprimera tinent d'alcalde de Lleida va anunciar dijous en roda de premsa que havia posat "en coneixement de la justícia" les presumptes "irregularitats" de l'alcalde de Lleida i el seu equip de govern en el pagament de dietes, sous i complements, així com processos de contractació. En declaracions a Rac1, Camps va acusar ahir Ros de tractar els funcionaris "amb mètodes gairebé mafiosos, coaccions i pressions" i va lamentar que el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per protegir el candidat socialista, "havia mirat cap a un altre costat" quan ella li havia exposat queixes sobre Ros. L'extinent d'alcalde va assegurar també que tenia més documents que demostraven "irregularitats greus" de l'equip de govern.

El suport

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va confiar ahir que el conflicte entre l'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, i l'exprimera tinent d'alcalde d'aquest ajuntament Marta Camps no passaria factura electoral al partit, però va assegurar que esperava que "les aigües tornin al seu curs". Preguntat en una entrevista a RNE sobre si pensava que aquesta polèmica passaria factura a les pròximes eleccions municipals, Iceta va assegurar: "Espero que no, perquè la gestió municipal a Lleida és magnífica. Estic tranquil".

Iceta va atribuir el conflicte al fet que "en el moment en què s'acosten eleccions, cal fer llistes, hi ha gent que repetirà, gent que no, i això sempre és font d'algun sobresalt" i "conflictes interns". "No m'agrada jutjar ni parlar malament de ningú. Dic que el final de mandats sol ser molt tumultuós i turbulent i en aquest cas hi ha hagut un distanciament entre dues persones que havien treballat junts durant molt de temps" i una "ruptura de confiança", va dir el primer secretari del PSC.