La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que escolti les paraules i el missatge que va llançar aquest divendres Mariano Rajoy durant la inauguració de la interconnexió de la MAT, on va posar la línia com exemple "d'unió i connexió". "Que rectifiqui, torni al sentit comú i escolti a Rajoy perquè Catalunya no vol desconnectar-se d'Espanya sinó que vol seguir-hi connectada i encara més a Europa", ha subratllat des de Puigcerdà, on ha mantingut una trobada amb militants i simpatitzants. En aquesta línia, la líder popular ha assegurat que l'independentisme és "el principal problema i l'impost més dur" que està "castigant" els catalans.

Unes paraules que sembla ser que el president de la Generalitat, Artur Mas, no ha escoltat ja que aquest migdia ha assegurat que Catalunya està "interessada en estar connectada amb Europa i amb Espanya, però desconnectada de l'estat espanyol". Per això ha avançat que el primer pas per la "desconnexió" metafòrica són les eleccions municipals i ha fet una crida a activar "l'exèrcit" d'alcaldes i regidors de CDC de cara a les eleccions municipals.

Per la seva banda, unes hores abans, la líder del PPC, ha assegurat que la inauguració de interconnexió elèctrica amb França de la MAT va ser un "dia històric" en el qual es va mostrar com el president de l'executiu espanyol és un polític "dialogant, responsable i que creu que les portes a Europa i la connexió són el més important". "La MAT és l'exemple de futur, la connexió amb Espanya i la connexió amb Europa, i sumant tots traurem els millors resultats perquè Artur Mas ens està portant a un carreró sense sortida", ha valorat des de Puigcerdà, a la Cerdanya.

A més, Sánchez-Camacho ha constatat que, avui en dia, el principal problema que tenen els catalans és "l'independentisme". "És l'impost més dur que està castigant els catalans perquè ens està perjudicant en la manca d'estabilitat, en la convivència i en l'economia", ha reiterat. Segons la popular, Mariano Rajoy és qui està fent de "veritable president de Catalunya" perquè és el polític que està portant a terme veritables "reformes perquè hi hagi treball i creixement econòmic".

Finalment, la presidenta del PPC ha destacat que Rajoy continua i està "obert al diàleg en el marc de la llei, la responsabilitat i el sentit comú". Per això, segons el seu punt de vista, Artur Mas ha de tornar "al sentit comú, estar disposat a parlar en el marc de la llei per resoldre els problemes dels catalans sense desafiaments, xantatges o confrontacions amb Espanya", ha sentenciat.