El convergent Xavier Trias guanyaria les eleccions municipals a Barcelona, amb una estimació de vot del 25,3% i entre 11 i 12 regidors, mentre que Barcelona en Comú, liderada per Ada Colau, podria entrar a l'Ajuntament amb el 21,4% i un total de 10 regidors. Aquestes són les dades d'una enquesta elaborada per Feedback i publicada ahir a La Vanguardia, un sondeig que assenyala al Partit Popular com la tercera força (13,7%), mentre que el PSC se situa en quart lloc (10,7%), molt pròxim a ERC (10,3%). Per la seva banda, Ciutadans obtindria el 8,1% dels vots i la CUP el 4,2%.

Respecte a la valoració dels líders, encapçala la llista Ada Colau, que obté una puntuació de 6,17; seguida de Trias (CiU), amb un 5,47 i d'Alfred Bosch (ERC), amb un 5,45; mentre la resta no aconsegueixen aprovar.

El missatge de Colau

Colau va descartar ahir pactar amb CiU a l'Ajuntament barceloní. "No farem mai alcalde a Xavier Trias perquè el nostre model de ciutat és antagònic", va assegurar en una entrevista a RAC1, on va assegurar que es veu com a alcaldessa de Barcelona i va explicar que estan percebent "una gran il·lusió".