Marta Ferrusola, la dona de l'expresident català Jordi Pujol, va negar haver viatjat a Andorra entre 1980 i 2014 per gestionar la fortuna oculta de la seva família i es va mostrar orgullosa dels seus fills, ja que «van amb una mà al darrere i una altra al davant» i no van rebre cap tracte de favor. Ferrusola, que va assegurar que la seva família no en té «ni cinc», va comparèixer durant una hora a la comissió, en què va respondre quasi amb monosíl·labs, sempre de forma exculpatòria i justificant que l'origen dels diners que durant anys van mantenir a l'estranger va ser un llegat del seu sogre.

La dona de l'expresident va trencar la llei del silenci que havia mantingut fins ara -es va negar a declarar davant la jutgessa que la va imputar per blanqueig i delicte fiscal-, en una sessió en la qual va tirar pilotes fora, va sortir en defensa dels seus fills i va lamentar que «Catalunya no es mereix» debats d'aquest tipus. Ferrusola va dir que els menys de deu viatges que havia fet a Andorra durant els últims anys havien estat per anar a esquiar i per participar en tres ocasions en actes solidaris de la Fundació Enriqueta Villavecchia, però no per gestionar la fortuna.

Amb to ferm, va negar haver viatjat freqüentment a Andorra, en contra del que va assegurar un coronel de la Guàrdia Civil, que va certificar que Ferrusola feia viatges gairebé bimensuals al petit principat pirinenc escortada pels Mossos. «Sí, sí, els Mossos anaven armats fins al coll, amb quatre fusells, escopetes i un tanc. Per l'amor de Déu. Ni parlar-ne! Què vol que li digui? Jo no he anat ni deu vegades a Andorra. Mare de Déu, quin horror», va insistir, amb ironia.