La conversa que va tenir lloc al restaurant La Camarga de Barcelona coneguda pel cas Método 3 serà examinada a la Comissió de Matèries Secretes o Reservades del Parlament, després que el president de la comissió d'investigació del cas Pujol, David Fernàndez, la lliuri.

Segons van indicar ahir els membres de la Mesa del Parlament, el disc (CD) amb la conversa de La Camarga -entre la líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i Victòria Álvarez (l'exxicota de Jordi Pujol Ferrusola)-, i una còpia de la qual va ser lliurada dilluns per aquest últim a la comissió d'investigació del cas Pujol, serà examinada en una altra comissió, la de Matèries Secretes o Reservades.

La Mesa, que va considerar en la seva reunió que el president de la comissió d'investigació, David Fernández, ja hauria d'haver facilitat al Parlament el CD -motiu pel qual va expressar el seu malestar-, va decidir que la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, convocarà la Comissió de Matèries Secretes o Reservades entre set i deu dies després de disposar de la gravació. L'esmentada conversa va ser donada a conèixer parcialment mesos enrere en el context del cas d'espionatge polític conegut com a Método 3, i Jordi Pujol Ferrusola, que apareix com a perjudicat per aquesta en apuntar Victoria Álvarez que viatjava a Andorra amb motxilles plenes de diners, va decidir dilluns facilitar-ne una còpia al Parlament.

El diputat de la CUP i president de la comissió d'investigació del Parlament sobre el frau fiscal, David Fernàndez, va explicar en unes declaracions a RAC1 que ja havia fet "una bona còpia de seguretat" del disc i que l'original el lliurarà a la presidenta del Parlament "perquè ha de formar part de la documentació de treball de la comissió". Segons Fernàndez, "el més normal seria transcriure el contingut del CD i posar-ho a disposició dels diputats que són membres de la comissió d'investigació en un entorn digital restringit".

Més reaccions

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, va defensar escoltar el CD a la comissió de Matèries Reservades i fer públic tot allò que no sigui personal. "Tot el que puguin ser comentaris de l'esfera privada no tenim cap mena d'interès que s'escampi, però tot allò que tingui la mínima incidència en el que ha passat, ha de ser públic. Aquest pacte de silenci no pot quedar en silenci", va dir.

Per la seva banda, el portaveu adjunt d'ERC, Pere Aragonès va recordar que una comissió d'investigació havia de tenir accés a documentació no-pública o reservada i que a ERC li agradaria que fos aportada com un document més. Aquest mateix portaveu republicà va rebutjar les crítiques que el PPC havia llançat contra el president de la comissió d'investigació, tant pel funcionament de la mateixa com per haver-se emportat al seu domicili el CD amb la gravació. "Una comissió sempre es pot millorar -va assenyalar, però és surrealista la petició del PP de demanar la dimissió de David Fernàndez, no la compartim en absolut, i aconsellem a aquest partit que la traslladi a la seva pròpia líder, que encara no ha vingut a declarar en comissió quan fa mesos que ha estat citada". Segons Aragonès, "el PP està obsessionat amb el CD i a nosaltres ens preocupa saber la veritat del cas Pujol i tot allò que hi està vinculat".

Per la seva banda, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, va dir que "s'ha de tenir clar quina informació és jurídicament vàlida". "La part de converses gravades il·legalment sense consentiment no m'interessa, perquè sóc demòcrata -va apuntar-. Allò que es va publicar i va autoritzar clar que ho hem de tenir en compte. Prou embolic tenim ja en seu parlamentària com per no aclarir què és políticament utilitzable i què és il·legal utilitzar".