El jutge Santiago Vidal, suspès pel CGPJ durant tres anys per col·laborar en la redacció d'una constitució catalana, ha admès que és "possible" que es presenti com a número 2 de la llista d'ERC a Barcelona a les eleccions municipals. En una entrevista a Rac 1, Vidal ha declarat que comparteix amb el cap de llista dels republicans, Alfred Bosch, la independència amb les estructures del partit i que considera que el seu projecte és molt engrescador. Tot i així, ha assegurat que si rebés una oferta de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també hi aniria a parlar. La decisió final l'anunciarà al voltant del 15 de març després d'una "reflexió serena".

Vidal ha manifestat que no vol de cap de les maneres que se li pengi "l'etiqueta d'heroi o màrtir" i s'ha declarat com un jurista suspès durant tres anys de la funció de jutge a la qual té intenció de tornar.

Respecte a l'escenari que s'obre a partir d'ara, Vidal ha afirmat que es guanyarà la vida en l'àmbit jurídic intentant aportar el seu gra de sorra a la construcció de Catalunya i ha concretat que, probablement, es dedicarà a l'àmbit parlamentari o en altres tipus d'administracions públiques relacionades amb la justícia.

Preguntat directament sobre la possibilitat d'anar de número 2 d'Alfred Bosch a les eleccions del maig, ha admès que és una "hipòtesi que no descarta" i que és "possible". Tot i que no ha volgut "ni confirmar ni desmentir" que tingui una oferta d'ERC sobre la taula, ha posat de relleu les seves "afinitats ideològiques" amb el cap de llista dels republicans. "Compartim la independència amb les estructures del partit i Bosch té un projecte per la ciutat que a mi m'engresca molt", ha afirmat.

En cas de ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona, Bosch ha descartat compaginar aquest càrrec amb ser diputat al Parlament. Considera que cada persona ha de tenir un sol lloc de treball per poder-s'hi dedicar plenament.