El director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, va admetre ahir que l'amenaça global del terrorisme islamista és un dels factors que ha portat Interior a augmentar en un 57% el nombre d'agents mobilitzats amb motiu del Mobile World Congress (MWC).

En una entrevista a Catalunya Informació, Batlle va explicar ahir que seran 2.450 mossos d'esquadra els que estaran operatius per garantir la seguretat del Mobile World Congress, que s'inaugura dilluns que ve a la seu de Fira Barcelona a l'Hospitalet, fet que suposa un 57% més d'efectius que en l'edició del 2014.

Batlle va reconèixer que l'amenaça del terrorisme islamista és una de les qüestions que ha portat a augmentar més del doble el nombre d'agents mobilitzats per l'esdeveniment perquè, si bé Catalunya "no està exposada a un risc superior al dels seus veïns, no es pot baixar la guàrdia" tenint en compte el precedent de l'11-M.

Després de recordar els atemptats recents a França i a Dinamarca, el director dels Mossos ha precisat: "no hem d'oblidar que el principal atemptat terrorista que s'ha produït a Europa en aquest segle es va produir a Madrid, això és, un entorn més immediat impossible". "Per aquest motiu, nosaltres hem d'avaluar, amb serenitat, sense crear falses alarmes, però també amb rigor", va afegir Albert Batlle.

El responsable de la policia catalana va reivindicar a més un increment d'agents perquè els Mossos d'Esquadra siguin "una estructura d'Estat ben dimensionada i ben equipada".

Albert Batlle va reconèixer que, els últims anys, s'ha produït una pèrdua d'efectius de la policia catalana a causa de la crisi i va demanar "solucionar" aquesta situació perquè "les necessitats de la seguretat del país requereixen aquest increment del cos dels Mossos d'Esquadra".

Tot a punt per l'inici del MWC

Barcelona ja està a punt per acollir una nova edició del Congrés Mundial de Mòbils (MWC, en les seves sigles en anglès), en què les presentacions de nous terminals compartiran protagonisme amb dos sectors en ple auge: el dels dispositius ponibles i l'anomenat Internet de les coses.

Encara que el congrés arrencarà oficialment el pròxim 2 de març, alguns fabricants i operadors revelaran ja avui les seves principals novetats en el Mobile, el principal esdeveniment del món dedicat a les tecnologies mòbils.

Així, per exemple, la firma coreana Samsung donarà a conèixer el seu esperat Galaxy S6 i molt probablement el seu nou rellotge intel·ligent, mentre que la xinesa HTC presentarà el seu model insígnia HTC One M9 Hima, també juntament amb el seu primer vestible. Al llarg dels pròxims dies també seran presents al saló altres fabricants com LG, Lenovo, Nokia, BlackBerry o Sony, que, fidel a la seva cita barcelonina, podria presentar la quarta generació del seu Smartphone bandera, l'Xperia Z4.

Però davant l'escassetat de grans innovacions en el camp dels terminals, els anomenats "wearables" (vestibles) guanyaran protagonisme a l'MWC, on es podran veure rellotges amb noves funcionalitats i més sofisticats, lluny de l'aparença de polseres de goma de les primeres versions que van aparèixer al mercat.

L'Internet de les coses, com es denomina la tecnologia que permet la interconnexió digital entre Internet i objectes comuns, serà una altra de les tendències que marcaran aquesta edició del ?Mobile, on empreses com ?l'automobilística Ford o l'operadora Vodafone mostraran les aplicacions que la connectivitat a Internet pot tenir en camps com la mobilitat, la indústria o la llar. Segons els ?analistes, el 2023 hi haurà més de 26.000 milions de dispositius mòbils connectats a Internet.