El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat avui que és ERC el partit que en millors condicions es troba per transformar Catalunya i impulsar els grans canvis que necessita, com és la independència i una societat més justa i neta de corrupció.

En un acte electoral realitzat a la Seu d'Egara de Terrassa (Vallès Occidental) moments abans de visitar la fira modernista instal·lada en aquesta ciutat, Junqueras ha demanat als ciutadans que "facin la reflexió" sobre quina força política pot impulsar millor i amb més força aquests grans canvis.

Segons Junqueras, per a ERC el compromís d'aconseguir la independència va associat a la consecució d'una societat més justa, amb menys desigualtats i neta de corrupció, per la qual cosa el vot cap al seu partit suposa "recolzar la transformació i els canvis que necessita Catalunya".

El líder d'ERC ha insistit que, per al seu partit, hi ha "un vincle indissoluble" entre la lluita per la independència i la consecució d'un país més just i equilibrat" i s'ha fixat com a principal repte a les eleccions del 24M "construir grans majories democràtiques amb capacitat per transformar la realitat".

Junqueras ha signat en el transcurs de l'acte un document simbòlic d'adhesió al manifest de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en representació dels 715 alcaldables d'ERC.

En aquest manifest, s'expressa un compromís tàcit a favor de la independència de Catalunya i també d'adhesió dels respectius ajuntaments a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Segons Junqueras, més enllà de si el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, considera a ERC com un partit rival en lloc d'un aliat, "l'important és que Esquerra serà el soci més lleial del poble de Catalunya, de la voluntat democràtica de decidir el seu futur, i de construir un nou Estat lliure de corrupció".

"Tots els qui comparteixen aquests objectius són els nostres aliats i esperem tenir el suport de la immensa majoria del país", ha subratllat el líder republicà abans d'apuntar que "és normal que hagi altres líders i partits" que no comparteixen els esmentats objectius i se situïn en un altre bàndol.

Isaac Albert, candidat d'ERC per Terrassa que es presenta en coalició amb Moviment d'Esquerres (MES), ha fet una crida "als ciutadans que van votar sí-sí a la independència en la consulta del 9N perquè recolzin amb els seus vots a la força que pensin que millor garanties ofereix" per culminar el procés sobiranista.

Segons Isaac Albert, "si el 24M aquesta ciutat de Terrassa apareix en els mapes electorals amb el color groc que caracteritza ERC en lloc del color vermell que identifica al PSC, voldrà dir que les coses estan canviant profundament".