El president de la Cambra de Comerç Espanya i de Freixenet, Josep Lluís Bonet, assegura que les "guerres caïnites" entre Catalunya i Espanya poden perjudicar la internacionalització en un moment en què és bàsic, diu, que les institucions donin suport a les pimes per sortir al mercat exterior. En aquest sentit, Bonet posa de manifest que l'economia aquest 2015 podria créixer per sobre del 3% gràcies als "vents de cua" que afavoreixen la recuperació. Arran de la bona marxa de l'economia, hi haurà empreses que podran fer increments salarials de l'1% -tal com van pactar patronal i sindicals- o fins i tot superiors, però altres, avisa, no podran pujar sous.

El també president de Fira de Barcelona creu que "no és admissible que cadascú faci la guerra pel seu compte", i considera que ara "més que mai" és moment "d'anar junts" per aconseguir el "gran objectiu de l'economia espanyola per als propers 5 o 10 anys: l'adaptació a la globalització de les pimes". "No és la primera vegada que hi ha hagut guerres caïnites dins l'economia espanyola, aspecte que sempre és dolent", subratlla Bonet, que també afegeix que aquestes són unes "guerres intestines que no condueixen enlloc".

El màxim responsable de Freixenet considera, a més, que un escenari d'independència seria "molt dolent" tant per a Catalunya com per a l'Estat. Tot i que admet que hi ha cert boicot al cava català, Bonet posa de manifest que la davallada del negoci dels darrers anys ha estat causada per la baixada del consum i no per les relacions entre Catalunya i Espanya. Amb tot, Bonet especifica que durant el 2014 Freixenet va registrar un millor exercici al mercat espanyol que el 2013.