La secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, considera que sancionar els clubs per la xiulada a l'himne espanyol durant la final de la Copa del Rei al Camp Nou "pot ser contraproduent". No veu que sigui "la via més adequada", tot i que ha qualificat de "lamentable" la xiulada. En declaracions aquest dilluns al matí a TVE, la dirigent socialista ha reiterat que no li "agrada que les institucions es qüestionin i no se'ls doni el respecte que es mereixen" i ha afegit que el Rei Felip VI ha tingut durant l'any que porta de regnat "un comportament que justifica encara menys, si és possible, aquesta xiulada".

Sobre la reunió prevista aquest dilluns al migdia de la Comissió Antiviolència a l'Esport per estudiar possibles sancions, Batet ha posat en dubte que les sancions als clubs siguin la millor via i ha defensat trobar una alternativa per demostrar que la xiulada "no és acceptable per una majoria de la societat espanyola".

Així mateix, la secretària d'Estudis i Programes del PSOE ha assegurat que Mas "fa moltíssim de temps que ha deixat de ser president de tots els catalans i està sumit ideològicament en un procés particular, gairebé personal". Ho ha dit en relació al gest somrient que va fer dissabte el president des de la llotja del Camp Nou mentre sonava l'himne espanyol.