02 de juny de 2015
02.06.2015

Un adolescent suec va violar una nena de 5 anys i queda impune

La llei de Suècia empara els menors de quinze anys, de manera que el jove de 14 anys i vuit mesos, no pot ser jutjat pel suposat delicte

02.06.2015 | 07:28

Un adolescent suec de 14 anys i vuit mesos, acusat de violar presumptament una nena de cinc anys a la ciutat de Reus, no ha estat portat a judici, malgrat excedir en vuit mesos l'edat mínima que estableix el Codi Penal perquè un menor sigui imputat, segons ha denunciat la mare de la víctima. La mare de la menor assegura que el fiscal la va informar que "la llei no li permetia deixar un menor estranger detingut com a mesura cautelar, malgrat que tenia perfil de psicòpata i s'havia negat a declarar i proporcionar mostres d'ADN", segons informa el mitjà Reus Digital.
Els Mossos d'Esquadra van detenir l'adolescent i el van posar a disposició de la Fiscalia de menors, que no va ordenar cap diligència més. La mare de la nena agredida ha denunciat a Reus Digital la "passivitat" de la Fiscalia, malgrat les proves de l'agressió. L'adolescent es troba ara a Suècia, país en què els menors de 15 anys no poden ser jutjats per delictes sexuals i la policia nòrdica tampoc ha obert diligències, ha denunciat Montserrat Fernández, la mare de la víctima. Montserrat Fernández també resideix a Suècia amb els seus dos fills -la nena i un noi de 14 anys- a 500 metres de l'habitatge del presumpte agressor sexual i al desembre, tots tres van viatjar junts a Reus per passar el Nadal en família.

La cronologia
Els va acompanyar Ingrid, una coneguda de nacionalitat xilena i sueca, i el seu fill de 14 anys i sis mesos. El 29 de desembre al matí, l'adolescent suec i la nena de cinc anys es van quedar sols a casa i en tornar la mare de la nena, la menor li va explicar que el noi "li havia dit que jugarien a papes i a mames". Presumptament, l'adolescent la va despullar i li va introduir els dits a la vagina i posteriorment, es va posar un preservatiu i la va violar. Segons el relat de la mare a Reus Digital, el noi va negar l'agressió, però després van trobar el preservatiu i el mateix adolescent els hauria dit que no el podien imputar.
Van portar la nena a l'Hospital de Sant Joan de Reus i allà el metge va activar el protocol d'abús a menors, ja que la menor presentava dilatació a la vagina i hiperèmia als llavis menors, compatible amb algun tipus de penetració. Amb aquestes proves, els Mossos d'Esquadra van detenir el menor d'edat, però la Fiscalia va deixar el seu arrest sense efectes. Es dóna el cas que l'adolescent suec va a classe amb el germà de la víctima i que la nena va a la guarderia on treballa la mare del presumpte agressor.
La mare de la nena critica l'actuació fiscal, ja que hauria tardat una setmana a respondre les peticions dels Mossos d'Esquadra perquè el jutge autoritzés la pràctica de diverses proves, com comparar l'ADN trobat en el preservatiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook