Guanyem Badalona en Comú ha demanat el suport de CiU perquè sumi els seus 2 regidors als 14 de les forces d'esquerra per investir alcaldessa el pròxim 13 de juny a la seva candidata, Dolors Sabater. Tot i que un acord de tota l'esquerra podria suposar que Guanyem Barcelona governarà Badalona, aquesta formació ha demanat el vot de CiU basant-se en l'existència d'un document proposat per l'ANC, que a Badalona van signar Guanyem, CiU i ERC, segons el qual hi ha un compromís de recolzar la força més votada, "i si no és així és que s'ho han repensat".

La proposta

Sabater va presentar ahir en roda de premsa la proposta, aprovada en assemblea dissabte passat, per a la formació d'un govern d'unitat popular que desbanqui de l'alcaldia Xavier García Albiol (PP).

En la política de pactes, Dolors Sabater va manifestar que la prioritat era l'acord d'investidura, i amb posterioritat l'acord de govern en aquest consistori. En aquest sentit, va anunciar que tenia previst reunir-se ahir mateix amb ERC-Avancem-Més, avui amb ICV-EUiA, i demà amb el PSC. També estan en marxa les converses per reunir-se amb CiU, i també queda pendent una reunió amb Ciutadans. Sabater ha presentat les propostes programàtiques prioritàries per a un govern d'unitat.