La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, va advertir a la guanyadora de les eleccions a Barcelona, Ada Colau, que era «perillós» que una alcaldessa es «cregui que està per sobre de la llei», i li va reprotxar que per arribar a l'alcaldia «es vengui a qualsevol preu» a l'independentisme. Colau va assegurar que es plantejava una consulta per decidir si Barcelona entrava en l'Associació de Municipis per a la Independència perquè Barcelona en Comú (Bcomú) tenia un compromís amb el dret a decidir «a diferència de CiU», i que si aquesta consulta s'impugnava desobeiria perquè «si cal desobeir les lleis injustes, es desobeeixen».

«Que Ada Colau ara es vengui al procés sobiranista és un exemple més de com molts han enganyat en la campanya dient una cosa i després es venen per ser alcaldes a qualsevol preu, i ara són capaços d'abraçar l'independentisme només per arribar a ser alcaldes»,va criticar la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. efe/ddg barcelona

L'alcalde de Barcelona en funcions, Xavier Trias, va signar ahir la proposta a GSMA, que agrupa els principals operadors de telefonia mòbil del món i que organitza anualment el Mobile World Congress, per a la renovació de la designació de Barcelona com a capital del mòbil per al període 2019-2023. L'alcalde Trias és la persona a qui el plenari va habilitar per signar el contracte quan va aprovar per unanimitat l'oferta que Barcelona va presentar a GSMA i per això havia de firmar-lo abans del 13 de juny, dia en què deixarà el càrrec. Per deixar clar que l'Ajuntament de Barcelona dóna suport a la continuïtat del MWC a Barcelona, Trias va convidar a la firma del document tots els grups que havien obtingut representació en el consell municipal en les municipals i només la CUP no va voler ser-hi present.

Així, a l'acte hi van assistir Ada Colau (Barcelona en Comú), Carina Mejías (Ciutadans), Alfred Bosch (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Àngels Esteller (PP). També hi van ser presents la tinenta d'alcalde en funcions d'Economia, Sònia Recasens, el vicepresident del Mobile World Capital, Agustín Cordón, el gerent municipal, Constantí Serrallonga, i el secretari general de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Casas. El contracte entre la GSMA i Barcelona com a Capital Mundial de la Telefonia Mòbil i seu del MWC vencerà a final de 2018, i que Trias hagi signat el contracte de pròrroga no significa automàticament que el MWC es quedi cinc anys més a Barcelona perquè faltarà que ho faci GSMA, que decidirà durant aquest mes de juny.

El suport

En un comunicat, Barcelona en Comú, força guanyadora de les municipals, va reiterar que donava suport a la continuïtat del MWC i es va comprometre a millorar les seves condicions, com va assegurar la previsible futura alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, dijous passat després de reunir-se per primera vegada amb l'alcalde en funcions. BComú, «que durant la campanya electoral sempre s'ha mostrat favorable a la celebració del MWC a Barcelona», va assegurar en la nota que el compromís de la formació era «millorar les clàusules de la contractació perquè el congrés ofereixi als seus treballadors millors condicions laborals i els seus beneficis repercuteixin en el conjunt dels veïns i veïnes de la ciutat».

Per la seva banda, l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, va dir que la proposta de prorrogar el Mobile World Congress (MWC) fins al 2023 «és una molt bona notícia per a l'Hospitalet, Barcelona i Catalunya». Marín va incidir en «el gran impacte que el MWC té sobre l'economia de l'Hospitalet, Barcelona i el conjunt de l'àrea metropolitana», i va subratllar que «aquest impacte econòmic és molt positiu per a la nostra ciutat ja que permet continuar endavant amb els projectes de futur, a més de donar-la a conèixer al món».

En l'última edició, que va tenir lloc al febrer passat, el MWC va ser visitat per 90.000 persones de 200 països, amb un impacte econòmic a l'àrea metropolitana pròxim als 436 milions d'euros i la creació de 12.000 llocs de treball, segons van informar en el seu moment els organitzadors.