La guanyadora de les eleccions municipals a Barcelona, Ada Colau, va assegurar ahir en un tuit que Barcelona en Comú estava "treballant per formar govern des del diàleg, i les converses continuen obertes". "Hi ha titulars que no reflecteixen els matisos", va afegir Colau en el seu missatge, en referència tant a les seves declaracions com les d'altres líders polítics, com els republicans Oriol Junqueras i Alfred Bosch, sobre les negociacions de pactes a l'Ajuntament de Barcelona.

En aquest sentit, el líder dels republicans, Oriol Junqueras, es va mostrar disposat a ajudar l'alcaldable de Barcelona en Comú a governar la ciutat, malgrat que rebutgés adherir-se al "full de ruta" per la independència, i va estimar que "trobarem la manera de fer-ho, per la nostra part no quedarà".

Colau va assegurar dimecres que no signaria el pacte subscrit per diversos partits sobiranistes per aconseguir la independència de Catalunya, perquè no compartia el "full de ruta" amb CiU i no se'ls podia demanar que el subscrivissin.

En declaracions a TV3, Junqueras va considerar que si Barcelona en Comú "no vol signar un full de ruta amb CiU, que no el firmi, cadascú ha d'assumir les seves responsabilitats". A això, Junqueras va contraposar que Colau també havia ratificat el seu "compromís amb el dret a decidir i el seu compromís amb el procés", i que ell preferia "tenir aliats per a un procés que considero imprescindible, i per tant el que jo faré és intentar estirar tant com pugui a tothom" cap a aquest procés sobiranista.

Per la seva banda, l'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, va explicar que a 9 dies de la constitució del nou consell municipal no veia ERC formant part del govern de la ciutat. "Ara mateix jo no veig ERC entrant en el govern de Barcelona", va declarar en una entrevista a Barcelona Televisió en què va dir que la seva "sensació" era que les "diferències en el que respecta al procés" sobiranista amb BComú, "són grans i que li falta complicitat".

Més valoracions

El president de l'ANC, Jordi ?Sán?chez, va treure ferro a la negativa d'Ada Colau a signar el full de ruta independentista i va subratllar que després de la constitució dels ajuntaments treballaria per "ampliar" aquest document perquè el subscriguessin més formacions.