La futura alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que encapçala la llista de Guanyem Badalona en Comú (Podem i la CUP), va assegurar ahir que no farà una "política excloent" i governarà "per a tothom, també per als votants del PP". Sabater desbancarà el popular Xavier García Albiol de l'alcaldia de Badalona després del pacte al qual ha arribat amb les altres forces d'esquerra al consistori, PSC, ERC i ICV-EUiA, per formar govern local el pròxim 13 de juny.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Sabater va explicar que "no ha estat difícil" arribar a aquest acord per a la investidura, ja que els veïns de Badalona havien demanat a les eleccions "una nova forma de fer política".

Dolors Sabater va assegurar que algunes de les primeres actuacions que durà a terme com a nova alcaldessa de Badalona seran reduir el nombre de càrrecs de confiança, abaixar-se el sou "substancialment" i posar en marxa una sèrie de mesures d'"emergència social" que els partits d'esquerra estan acabant de concretar.

Retrets del PP

La presidenta del PPC, Alícia Sán?chez-Camacho, es va mostrar molt crítica amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per "traspassar totes les línies vermelles" a través de pactes postelectorals amb "l'esquerra més radical" en molts municipis d'arreu de l'Estat. "A Badalona, la tercera ciutat de Catalunya, el socialisme català s'ha venut al separatisme i ha pactat amb el Bildu català de la CUP per donar l'alcaldia a Guanyem Badalona, que no respecta ni la Constitució ni la unitat d'Espanya", va lamentar Sánchez-Camacho. D'altra banda, la presidenta del PPC també va manar la pressa a C's de cara a possibles pactes.

"És l'hora de pactar, de deixar d'amagar-se i de posar excuses", va reclamar Sánchez-Camacho. "Les excuses s'han d'acabar i s'han de tancar acords aviat per garantir l'estabilitat en governs autonòmics i molts municipis de tot Espanya", va insistir la presidenta del PPC al líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera.

"De moment, els partits emergents estan demostrant que no estan apostant per la regeneració democràtica sinó que demostren que la seva única ambició és aconseguir el poder, tant a ajuntaments com a les comunitats autònomes", va criticar Sánchez-Camacho.