El membre del comitè de govern d'UDC, Antoni Castellà, va considerar ahir, en un acte a Girona amb militants, que la consulta interna de la formació sobre el procés sobiranista no trencarà ni dividirà el partit en dos sectors. "Des que vaig entrar a Unió sempre he defensat que la millor opció és la independència i mai s'ha trencat res", segons va afirmar Castellà, abans d'afegir que "la minoria haurà d'acceptar l'opinió de la majoria com a principi democràtic".

Castellà va voler destacar que la ciutadania "el que rebutja més és l'ambigüitat". Per això, va apostar per "aprofitar" aquesta pregunta del 14-J com una esmena a la totalitat i que s'entengui "com un sí a la independència". A més, el dirigent d'Unió va titllar la sentència del Tribunal Constitucional (TC), sobre la consulta del 9-N, com un "nou cop de porta".

També des de Girona, l'expresident del Parlament Joan Rigol va afirmar sobre el TC: "Ens està posant el dit a l'ull". Així, va advocar per "votar no, per dir sí a la independència de Catalunya". Rigol es va mostrar optimista pel resultat de la consulta de diumenge.