12 de juny de 2015
12.06.2015

La justícia andorrana autoritza l'enviament de les dades de Pujol Jr.

Permet remetre informació d'Andbanc i BPA sobre ell, la seva exdona
i les seves empreses

12.06.2015 | 00:00

El Tribunal de Corts d'Andorra, la instància judicial més alta del principat pirinenc, ha autoritzat que s'enviïn dades bancàries de Jordi Pujol Ferrusola a l'Audiència Nacional, en el marc del procés obert contra el fill gran de l'expresident de la Generalitat per blanqueig de capitals. El jutge havia enviat una comissió rogatòria a les autoritats andorranes demanant informació bancària del primogènit de l'expresident de la Generalitat. Després d'un llarg periple judicial, la justícia andorrana ho ha permès, i pròximament el magistrat espanyol rebrà la documentació.
Inicialment la jutgessa d'instància d'Andorra va denegar la comissió rogatòria, al·legant que només es podia donar la informació per delictes derivats de la corrupció, com tràfic d'influències o suborn, però no pas únicament per delictes fiscals. Davant d'una major concreció, la jutgessa andorrana va permetre inicialment entregar la documentació, però la defensa de Pujol Ferrusola va recórrer la decisió, al·legant, a més, que no es podia donar informació anterior al 2004, perquè qualsevol tipus de delicte ja estaria prescrit.
Ara, segons publica La Vanguardia, el Tribunal de Corts ha resolt el recurs i ha donat la raó a la justícia espanyola, i permet l'enviament de documentació d'Andbanc i de la Banca Privada d'Andorra (BPA) referent a Pujol Ferrusola, la seva exdona, Mercè Gironès, i diverses empreses dels dos. A més, no ha posat cap límit temporal.

La imputació
Pujol Ferrusola i Gironès estan imputats per suposadament haver amagat fons a Andorra procedents de comissions irregulars per adjudicacions d'obres públiques o inversions a l'estranger. En la mateixa causa estan imputats també alguns empresaris que van pagar a Pujol Ferrusola, que hauria presentat factures falses per justificar els cobraments. El jutge de l'Audiència Nacional que instruïa inicialment el cas, Pablo Ruz, considera que les empreses de Pujol Ferrusola i Gironès haurien rebut fins a vuit milions d'euros en comissions il·legals camuflades com a contractes d'assessorament. El magistrat parteix de diversos informes d'Hisenda que recullen el moviment de divises que ha fet el matrimoni durant vuit anys, i que superen els 32 milions d'euros.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit