El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, defensa que "el treball és un dret fonamental, no una almoina" i recorda que, encara que està baixant el nombre de desocupats a Espanya, "hi continua havent més de 4.450.000 persones a l'atur".

En la carta que avui publicarà el prelat en el full dominical de la seva arxidiòcesi, titulada "la precarietat laboral", Sistach recorda que un principi de l'Església és "la prioritat del treball davant del capital".

Aquest principi, segons el cardenal, "té plena actualitat en aquest temps de tant d'atur i de tanta precarietat laboral".

Martínez Sistach ha denunciat que aquesta precarietat laboral "repercuteix cada vegada més fortament en les persones, les famílies i la societat. Incertesa, inseguretat i inestabilitat emocional i econòmica que deriven en problemes de salut físics i psicològics".

També adverteix que aquesta precarietat "produeix una dependència de la família i d'entitats socials i caritatives que impedeix tenir un projecte de vida personal" i origina "dificultats per exercir la funció educativa i de suport de la pròpia família".