Un total de 943 persones més grans de 65 anys han estat víctimes d'amenaces, lesions i maltractaments en l'àmbit de la llar de gener a maig d'aquest any, segons les dades fetes públiques per la Generalitat, que assenyalen que s'han estabilitzat les denúncies respecte a l'any passat, quan n'hi va haver 942.

Les mateixes fonts assenyalen que l'aprovació del Pla integral de seguretat per a les persones grans, impulsat pel Departament d'Interior ha contribuït de manera significativa a aquesta estabilització dels casos.

La Generalitat ha informat que el 2014 es van instruir 2.508 casos de persones més grans de 65 anys que havien estat víctimes de maltractaments en l'àmbit familiar, la qual cosa va suposar un 10,6 per cent més que l'any anterior, quan n'hi va haver 2.267.

Fins al mes de maig del 2015 el nombre de detencions per maltractament va ser 208, i en més del 80% dels casos els autors van ser cònjuges, fills i descendents, coneguts o cuidadors.

Segons les mateixes fonts, l'any passat les detencions portades a terme en aquest àmbit van ser 597, un 6,6 per cent més que l'any anterior. L'any passat els Mossos d'Esquadra van impartir xerrades amb consells de seguretat i prevenció de maltractament, a les quals van assistir més de 1.449 persones, i l'any en curs ja s'ha arribat als 777 assistents. El 2014 es van dur a terme, juntament amb el Departament de Benestar Social, cursos de formació per a la Policia de la Generalitat per detectar maltractaments contra les persones grans, als quals van assistir 315 agents i 135 efectius de policies locals.