L'Ajuntament de Barcelona es retirarà de l'acusació contra els estudiants universitaris Dani Ayyash i Ismael Benito, detinguts arran dels incidents registrats durant la vaga general del 29-M del 2012. L'alcaldessa, Ada Colau, ha donat instruccions als serveis jurídics municipals per retirar els càrrecs contra els estudiants de la Facultat de Física de la UB i desistir de l'acusació penal que hi ha sobre ells des que van ser detinguts durant la vaga general del 29 de març del 2012.

L'Ajuntament de Barcelona s'apartarà així de l'acusació, i ho farà, segons Colau, en "escoltar les mostres de suport als dos estudiants de Ciències manifestades tant per les administracions públiques com per les entitats socials".

L'Ajuntament de Barcelona s'empara així en la possibilitat legal que ofereix la Llei d'Enjudiciament Criminal d'apartar-se d'aquesta acusació, i es reserva l'acció en relació amb la possible responsabilitat civil dels fets, que sempre podrà exercir amb posterioritat en cas que prosperin les tesis de la Fiscalia. Els estudiants no han acceptat en cap moment negociar la conformitat.