El president de la Generalitat, Artur Mas, va reclamar a tots els partits sobiranistes, d'esquerres i de dretes, que evitin marcar-se "autogols" en el procés sobiranista i els va demanar que no contribueixin a "desfigurar" el caràcter de plebiscit de les eleccions del 27-S.

En l'acte de celebració dels 20 anys del diari electrònic Vilaweb, Mas va parlar amb el diputat de la CUP David Fernández, al qual va abraçar i a qui va demanar també que la seva formació se sumi al preacord del full de ruta de CDC, ERC i entitats sobiranistes.

El president català va avisar que hi ha sectors que tenen interès a "carregar-se" i "desfigurar" l'"eix central" de les eleccions catalanes, que va destacar que vol convocar amb la intenció de fer un plebiscit sobre la independència després de no haver pogut celebrar un referèndum oficial.

En aquest sentit, Mas va considerar que "tots els qui estan a favor de la sobirania" han de defensar "aferrissadament" el caràcter de plebiscit del 27-S, i va apel·lar a ser "exigents i durs" amb els que "s'apartin un mil·límetre" d'aquest objectiu.

"Sento frases com que la independència o és d'esquerres o ens quedem amb l'autonomia", va afirmar Mas, que va avisar que la secessió "no és d'esquerres, ni de dretes, ni de centredreta, ni de centreesquerra".

El president català va avisar del risc que, si no es juga a l'objectiu "central" d'aquestes eleccions -el fet de reclamar l'"instrument" de la independència per arribar a l'"objectiu" de la millora social-, Catalunya es pot quedar amb l'actual "autonomia".